Day Zero Project #2 - 50. ‘Onbekende’ plant kopen en in de tuin planten

Ik kan al een eerste (nuja, tweede, na de spaarpot maar die tel ik efkes niet mee) puntje afvinken!
Eerder onverwacht, maar misschien is dat net wel het leuke.
Op Facebook ben ik lid van een paar weggeef- en ruilgroepen. Ik had er iets te geef aangeboden, niet met de intentie om iets terug te krijgen. Maar de dame die reageerde vroeg of ik interesse had in wat vaste planten. Zoiets hoef je mij natuurlijk geen twee keer te vragen, planten zijn altijd leuk!
Ik werd verwend met zeven soorten planten. Zes ervan kende ik, maar de zevende was dus een - voor mij - onbekend grassoortje, Chasmanthium latifolium oftewel 'Plat Arengras'.
Hij heeft vandaag zijn plaatsje in de voortuin gekregen.
Ja, dat kleine takje / sprietje is het dus. Hij moet nog heel veel groeien...
Tot dit dus:
Ik ben benieuwd.
Oja, in mijn doel stond dus 'kopen' maar krijgen is natuurlijk nog leuker!

Ook voor een ander doel heb ik al wat actie ondernomen (weliswaar niet zoveel als gewenst, ongeduldig als ik ben) namelijk het opfleuren van de voortuin (doel 48). Toen ik er vorige week bezig was met opruimen, miste ik toch wel wat voorjaarskleur. Er zijn wel wat Helleborussen die mooi bloeien en de tulpen zijn op komst, maar het mag wat meer zijn. Laatst zag ik bij de bloemenzaak Witte Druifjes, in pot, dat leek me al een eerste mooie aanvulling. Dus vier potjes gehaald en deze zo in toefjes her en der verspreid tussen de overige beplanting.
Nog op het verlanglijstje staan witte Anemoontjes (Anemone blanda 'White Splendour'). Ik hoop echt dat ze die verkopen in potjes in het tuincentrum waar we binnenkort heen gaan. En anders zullen het bolletjes / knolletjes worden in het najaar. Net zoals de Crocussen trouwens, die ook op het lijstje staan. Maar goed, 1 van de 3 hebben we dus al.

Met kleine stapjes komen we er ook wel, dat moet ik meer in gedachten houden als ik weer eens enthousiast doordraaf. Herkenbaar?

Reacties

  1. Leuk dat je je voortuintje kunt aanpakken! Moet fijn zijn met dit weer (alhoewel het hier de laatste dagen niet al te best was).

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Day Zero Project - Bijkletsen

Day Zero Project: Wat is het - en mijn lijst

Day Zero Project #6 - 36. Drie nieuwe ‘groene’ stappen bedenken en uitvoeren