Day Zero Project #4 - 66. Een kaart maken met een stencil van Eline's Doodles

Het is intussen al bijna 15 jaar geleden dat ik mijn allereerste kaartje maakte. Heel bescheiden, met een 3d plaatje en wat embossing, wat toen mijn favoriete techniek was. Met de tijd werden de kaartjes meer gedetailleerd en ontdekte ik ook nieuwe technieken.
Zeker de laatste jaren is de markt van hobbymateriaal zo veranderd. Snijmachines (al dan niet elektrisch), mallen en stansen, stempels, inkt... Er is zoveel voorhanden (misschien wel teveel?) en zowat elke week komen er nieuwe spullen uit.
Toegegeven, soms denk ik een beetje met heimwee terug naar de beginjaren. Niet omdat het niet leuk is, al die mooie dingen, maar vooral omdat alles zo snel gaat dat het niet meer te volgen is.
Je krijgt het gevoel dat je zonder die nieuwe spulletjes echt geen mooie kaarten kan maken dus de voorraad groeit sneller dan je er aandacht aan kan geven. Dat wilde ik niet meer dus ben ik grotendeels gestopt met kopen (wat uitzonderingen af en toe, maar wel veel bewuster dan vroeger).
Nu wil ik nog een stapje verder gaan en eens bewust kijken wat ik allemaal wél heb en daarmee aan de slag gaan.
Als eerste heb ik daarvoor de Eline's Doodle Stencils bovengehaald.
Jaren terug heb ik er een aantal leuke kaartjes mee gemaakt maar daarna zijn ze in de vergetelheid geraakt. Tot nu dus. Afgelopen weken ben ik ermee aan het spelen geweest en vandaag heb ik de kaart eindelijk helemaal afgewerkt.
Dit is het uiteindelijke resultaat geworden:
Ik heb nu dus voor de kerstmal gekozen. Bij een kaartenmaakgroep waar ik lid ben, loopt namelijk een challenge waar ik aan meedoe, zijnde elke week een kerstkaartje te maken. Maar ik ga later zeker ook de andere stencils weer eens gebruiken.
Dus missie geslaagd, het motiveert me zeker om nog vaker in de 'oude voorraad' te duiken. 
Gelukkig maar, want ook doel 67 (Vijf andere, lang niet meer gebruikte stencils toepassen) en doel 68 (Een kaart maken met een (oude) lang niet meer gebruikte techniek) passen wat in dit straatje.

Raken bij jullie 'oude' spullen soms ook in de vergeethoek door de aanschaf van nieuwe dingen?

Reacties

 1. Heel leuk gedaan! Ja, ik kan dat ook wel eens hebben. Zo kreeg ik enkele tiental jaren geleden speciale verf (ben even de naam kwijt, maar het is van die verf die je op ramen mag schilderen en je kan het evengoed afnemen om achter een kader ofzo te steken) en heb ik daar heel wat mooie dingen mee gemaakt. Nu ligt die doos bovenaan in de kast en kom ik er niet meer aan. Nu ik hier zo over schrijf krijg ik wel zin om er terug aan te beginnen, maar ik vrees dat die verf niet meer goed zal zijn.. (anders zoek ik eens op wat ik exact bedoel)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Evelyne :)
   Klinkt wel leuk die verf. Hopelijk is de verf toch nog goed. Toch misschien een keertje kijken?

   Verwijderen
  2. Dit is het: https://www.bol.com/nl/p/funny-window-color-glasverfset-7-delig/1004004010949066/

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Day Zero Project #12 - 20. Midweek Limburg in bungalowpark

Day Zero Project #15 - 22. Mijn staart doneren aan Think Pink & 23. Een nieuw kapsel

Day Zero Project #9 - 35. Een nieuw parfum uitzoeken en kopen