Day Zero Project #8 - 33. Drie kledingstukken aanpassen zodat ze beter (bij mij) passen

Kleding... ik heb er wat een liefde - haat relatie mee...
Het lijkt me heerlijk om een kleerkast te hebben met alleen maar leuke dingen, waarin voor elke gelegenheid, elke stemming, elk weer,... een outfit voor het grijpen ligt. Dat heb ik dus helemaal niet, helaas.
Ik heb wel een paar leuke items maar ook veel dat maar zo-zo is, gekocht bij gebrek aan beter. Of gekocht omdat ik dacht dat dit de richting was die ik uit wilde.
Wat vind ik leuk? Die vraag vind ik veel lastiger dan wat ik niet leuk vind. Waar ligt de grens tussen eenvoudig (wat ik wel wil) en saai?
Nog een aspect dat het soms moeilijk maakt: mijn maat. Er komen stilaan wel collecties voor kleine vrouwen en kleine maten maar vaak is dat niet wat ik zoek of passend vind. Die crop tops... zo kort ben ik nu ook weer niet ;).
Ik heb geen budget om zomaar alles nieuw te kopen, en ik betwijfel ook of dat wel zou werken. Ik vermoed dat er ook een soort groeiproces bij komt kijken. Dus dan zullen we toch maar starten met onze eigen kast en kijken wat er nog van onontdekte mogelijkheden in zitten.

Deze drie kledingstukken had ik dus al een tijd in mijn kast: een blazertje, een chinobroek en een pull. Twee ervan nog nooit aangedaan, de pull wel, maar de laatste tijd niet meer.

Het model van het truitje bleef ik mooi vinden maar ik ging me ergeren aan de goudkleurige knopen... daarom bleef het in de kast.

Zonde, want eigenlijk is dit makkelijk op lossen. Gewoon die knopen vervangen door minder kitscherige exemplaren. Gisteren heb ik dan ook in de Veritas nieuwe, zilverkleurige knopen gekocht.

Haha, op de onderste foto lijken ze weer goudkleurig door de weerkaatsing van licht, maar nee, dat zijn ze gelukkig echt niet! Dus dit truitje en ik gaan weer vrienden worden!

Ook het blazertje had een goudkleurige-knopen-probleem. De blauwe, warme stof, zo mooi, maar die knopen: bah!
Ik moet zeggen dat ik niet helemaal overtuigd ben van de vervangers die ik gekozen heb. Het vestje is voor mijn gevoel wat oubollig geworden ermee. Hoewel ik de knopen op zich wel erg mooi vind.
Misschien haal ik ze er gewoon weer af en doe het zonder knopen, ze hebben toch enkel een sierfunctie. 

Als laatste een chinobroek. Die had ik vorige zomer gekocht bij de H&M, als nette maar luchtige broek om naar klanten te gaan. Uiteindelijk is ie de hele zomer niet uit de kast gekomen. Enerzijds omdat ie te lang was, en anderzijds omdat ik niet goed weet welke schoenen ik er best onder draag. 
Het eerste probleem is intussen opgelost: de broek is ingekort.
Het schoenenvraagstuk moet ik nog verder uitzoeken... Pumps lukken wel, maar dat is niet het schoeisel dat ik aandoe wanneer ik een tuin moet opmeten. Met sneakers lijken mijn heupen en dijen dan weer enorm. Dat vereist dus nog wat denk- en zoekwerk.

Die ideale kleerkast lijkt me nog heel ver weg, maar toch een paar kleine stapjes in de hopelijke goeie richting gezet šŸ˜‰.

Vinden jullie kleding (kopen) en alles wat erbij komt kijken ook zo moeilijk?

Reacties

 1. Ik vind het verschrikkelijk om kleding te kopen. Mij past niet gauw iets of is het leuk in de winkel, maar dan niet zo op het moment van de gelegenheid. Ik ben nu al in stress voor de outfit die ik ga kiezen voor binnen een paar maanden (ik ben nl de getuige van mijn oom)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herkenbaar, dat moeilijk leuke en passende kleren vinden. Zeker dan voor zo'n gelegenheid als het huwelijk van je oom. Is het erg formeel, of in de kerk, of …? Vaak helpt dat wat in de richting waarin je moet zoeken maar dan nog... dan is er ook nog de vraag welk weer het gaat zijn enzovoort.
   Hopelijk vindt je iets leuks waar je je goed in voelt!

   Verwijderen
 2. Ik vind kleding kopen (en passen) echt vreselijk! Ik neem dus vaak wat op de gok mee en meestal lukt dat wel aardig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat het meestal wel lukt met het op de gok kopen. Je kan het allicht ook wel ruilen denk ik hƩ, moest het echt niet passen.
   Met T-shirts durf ik dat ook wel, bij andere dingen toch minder.
   Maar ik ben dus ook geen fan van passen in de winkels, je bent daar toch nooit helemaal op je gemak. Dus dat is ook een voordeel vind ik, van het online shoppen, rustig thuis passen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Day Zero Project #12 - 20. Midweek Limburg in bungalowpark

Day Zero Project #9 - 35. Een nieuw parfum uitzoeken en kopen

Day Zero Project: Wat is het - en mijn lijst