Day Zero Project #9 - 35. Een nieuw parfum uitzoeken en kopen

Parfum uitzoeken; ik moet bekennen dat ik dat best een hele opgave vind. In die grote parfumerieën (zeker die op de luchthaven!) word ik ronduit onpasselijk van al die zware en zwoele geuren door elkaar. Daar ga ik dus nooit binnen, laat staan dat ik er iets wil uitzoeken.
Momenteel gebruik ik twee van de fruitgeurtjes van The Bodyshop (framboos en iets citrusachtig) maar ik wilde ook wel eens een iets meer 'volwassen' geur. Ooit dus een keer...

Toch wat vroeger dan verwacht is het me gelukt om zo'n geurtje te vinden, namelijk in de solden bij... The Body Shop!
In twee pogingen weliswaar. Eerst had ik 'Italian Summer Fig' opgedaan (om te testen / proberen) maar dat vond ik echt niet lekker ruiken. Dus die werd het zeker niet.
Toen ik de volgende dag alweer naar het shoppingcenter moest - warhoofd en vanalles van boodschappen vergeten - heb ik een tweede geurtje geprobeerd.
Na mijn rondje door de winkels vond ik het nog steeds erg aangenaam ruiken, dus waarom nog verder zoeken?
Deze is het dus geworden:
"Polynesian Island Tiaré"... uit een oudere zomercollectie. 
Maar eerlijk, dat maakt mij echt niet uit hoe recent of in of wat dan ook, iets is. Als het maar lekker ruikt!
Het voordeel is dan ook weer dat de prijs een stuk aangenamer is dan iets uit de nieuwe collectie. Voor 12,50 € mocht dit flesje met mij mee naar huis.

Hebben jullie een uitgebreide parfumcollectie?

Reacties

 1. Leuk om te zien! Ik heb weinig parfum die ik echt lekker vind. Ben fan van een geurtje die ik altijd bij de Kruidvat haal<3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat je wel een goed geurtje gevonden hebt.
   Bij Kruidvat doet het ook niet zo'n pijn aan je portemonnee hé. Alleen kan je bij het Kruidvat hier het niet zomaar uitproberen, alles staat achter de kassa.

   Verwijderen
 2. De parfums van The Body Shop zijn zó lekker en fijn, en ik vind die flesjes ook nog eens prachtig. Ik ben nu wel heel benieuwd naar dit geurtje. Ik heb zelf de roze variant van The Body Shop, maar ben ook wel toe aan wat nieuws. Mijn parfumcollectie is niet heel groot trouwens. Ik vind de laatste tijd de kleine meeneemflesjes van Kruidvat- en Hema-huismerk (ook nog eens dierproefvrij) een uitkomst. Daardoor kan ik altijd parfum meenemen en ben ik niet na een tijdje op een luchtje uitgekeken terwijl ik nog een heel flesje vol heb staan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk ben ik wel fan van de hele Body Shop moet ik bekennen :)
   Aha, leuke tip van de kleine flesjes. Deze is trouwens ook de kleinste versie want eer ik zo'n heel flesje leeg heb...
   Ga eens een keertje kijken bij de Hema, hopelijk kan je die wel gewoon testen en staan ze niet zoals in het Kruidvat hier achter de kassa.

   Verwijderen
 3. Ik heb eigenlijk helemaal geen parfums meer in huis. Uitzoeken vind ik ook altijd best lastig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat ik, als het zou moeten, ook wel zonder zou kunnen. Maar vind het wel fijn om als ik naar klanten moet, om een luchtje te gebruiken. Dat voelt een heel stuk 'volwassener'... haha, onzin eigenlijk maarja...

   Verwijderen
 4. Ik heb de afspraak met mezelf dat ik pas een nieuwe koop als de huidige die ik gebruik op is. Ik ben stiekem ook geen zo'n parfum-vrouw, maar we hebben het allemaal wel graag op als we een beetje fleurig voor de dag willen komen ;) Ik ben een persoon die graag een zoete geur heeft en die heb ik als parfum ook steeds. Ik ga ook niet speciaal naar een parfum-speciaalzaak, maar koop die overal en nergens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu moet er ook eerst eentje op zijn voor er een nieuwe bijkomt (hou ik mezelf voor).
   Herkenbaar ook, jouw gevoel erover. Maar de helft van de tijd vergeet ik het ook gewoon op te doen... :)

   Verwijderen
 5. Ooh ik word ook altijd misselijk van die hevige geuren in de parfumerieën! Dat die mensen daar kunnen werken vind ik echt bewonderenswaardig. Ik draag eigenlijk bijna altijd Molecule01 wat een rib uit mijn lijf was maar wel de beste parfum die ik ooit heb geroken. Ook veel volwassener dan mijn andere geurtjes. Ik heb ooit eens een parfum gehad van TBS maar toen ik hem thuis op deed, prikte mijn neus er elke keer van dus ik heb hem weggegeven :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zouden die mensen dat nog ruiken? Ik denk dat die anders toch elke avond met vreselijke hoofdpijn naar huis gaan.
   Mijn schoonvader gebruikt ook altijd zoveel aftershave. Ik ontzie het me zo altijd om met hem in de auto te moeten zitten.
   Nu maak je me wel benieuwd naar jouw parfum. Als ik de kans krijg, een keertje ruiken :).
   Jammer van die van TBS, de nieuwe ontvanger was er vast erg blij mee.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Day Zero Project #12 - 20. Midweek Limburg in bungalowpark

Day Zero Project: Wat is het - en mijn lijst