Day Zero Project #13 - 100. Bezoek brengen aan Dille & Kamille en iets leuks kopen

Als ik een lijstje moet maken met mijn favoriete winkels, dan staat Dille & Kamille er zeker in! Gewoon een bezoekje, zelfs zonder iets te kopen, is altijd een plezant uitje.

Afgelopen woensdag ben ik er eindelijk nog een keertje geraakt.
's Morgens had ik een afspraak bij de internist in Gent en erna had ik afgesproken met mijn zus die in die stad studeert.
Met een beetje vertraging wegens uitlopen van de uren bij de dokter (maar dat heb ik er wel voor over, het is een fijne dokter die me al goed geholpen heeft) zijn we eerst gaan eten bij de buren van 'Le Botaniste'. Echt een aanrader, zeker als je glutenvrij (en/of veganistisch) moet eten.

Na onze lunch zijn we dan gezellig gaan snuisteren in Dille & Kamille. Zelfs de meest simpele gebruiksvoorwerpen weten ze daar toch leuk te maken. Zoveel mooie verleiding... maar ik heb kunnen weerstaan aan dingen die ik niet nodig had. Wel getwijfeld voor een leuke kamerplant maar of die de latere kou (tram - trein - fiets) goed zou doorstaan hebben? Dus ik heb het maar bij de dingen gehouden die ik nog miste of nodig had in de keuken.


Een raspje waar ik hopelijk eindelijk de verse nootmuskaat mee ga kunnen raspen die altijd bij de pakketen van Hello Fresh zitten, houten spatels ter vervanging van de plastic exemplaren die we nu hebben, en het belangrijkste: een handige ijsschepper. Die heb ik intussen al uitgetest en goedgekeurd!
Eenvoudige spulletjes en toch ben ik er blij mee. Ook een goed gevoel: geen plastic dus alles kan wanneer het versleten zal zijn, op een of andere manier goed gerecycleerd worden! Maar eerst dus maar alles goed gebruiken en ervan genieten.

Wat is jouw favoriete winkel waar je graag gaat snuisteren?

Reacties

  1. Zo leuk en inderdaad goed dat het allemaal geen plastic is!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Grappig hé, dat ik tegenwoordig zelfs van keukenspullen blij word. En ja, ik probeer inderdaad wat bewuster te kopen, als het mogelijk is natuurlijk. Want vb 10 winkels te doen voor verpakkingsvrije voeding, dat doe ik dan ook weer niet (heb daar gewoon de fut ook niet voor, en de tijd)

      Verwijderen
  2. Blijft een leuke winkel om te snuffelen<3

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hé, zeker ook omdat ik er niet te vaak heen kan gaan, blijft het bijzonder.

      Verwijderen
  3. Aargh, ik moet dringend tijd maken om mijn DZP terug op te nemen.. Ik heb niet zo'n winkel waar ik graag ga in snuisteren.. als ik ergens ga, dan beslis ik pas op het moment zelf of ik er binnen ga of niet. Tenzij ik écht iets nodig heb..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hopelijk kan je er weer wat tijd voor maken om ermee verder te doen, met jouw project.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Day Zero Project '21 #9 - 61. Grote schoonmaak doen in de hobbykamer en het er gezelliger maken

Day Zero Project '21 #6 - 94. Een nieuwe serie ontdekken: Broadchurch!

Day Zero Project '21 #14 - Februari update