Day Zero Project #15 - 22. Mijn staart doneren aan Think Pink & 23. Een nieuw kapsel

Ergens begin december had ik een kappersafspraak vastgelegd op 2 januari, net na de feestdagen wanneer de grote drukte er wat voorbij zou zijn.
En wie weet, misschien een symbolisch begin van een nieuw jaar met een nieuw kapsel.

Ik liep al een hele tijd met het idee rond om een keer een paardenstaart te kunnen doneren aan Think Pink.  Maar telkens wanneer ik de vastgestelde minimumlimiet bijna bereikt had, werd deze aangepast naar langer haar (eerst van 20 cm naar 25 cm, en die 25 cm werd dan later 30 cm). Dus ik liet het dan telkens weer verder groeien.
De laatste maanden merkte ik dat het echt lang begon te worden (kon 'plots' een mooi dotje maken, en de handdoek na het wassen, werd te kort). Bij het zelf meten kwam ik nu zo steeds rond de 30 cm maar er moest natuurlijk nog iets overblijven om een kapsel van te maken en hoeveel dat was kon ik zelf niet goed inschatten. Dus was het toch nog een beetje spannend toen ik van huis naar de kapper vertrok of het echt lang genoeg was.

(foto's zijn niet van supergoeie kwaliteit, zijn met de IPad van de kapper gemaakt)
Het was goed, mijn haar was lang genoeg om te kunnen doneren!
De gegeven staarten, klaar om op te sturen...
En mijn nieuwe, korte coupe! Ik ben er heel blij mee, zo makkelijk nu in vergelijking met dat lange haar. (en oké, ook met het grijs hier en daar dat nu weer helemaal netjes gecamoufleerd is)
Het voelt zo licht en luchtig en zo voel ik me nu ook, letterlijk en figuurlijk. Gek dat een ander kapsel dit kan oproepen. Het kan dat ik het later nog weer iets langer ga laten groeien, of misschien wissel ik ook nog eens naar een wat specialere kleur. 't Lijkt wel of deze verandering mijn 'lef' op kapselvlak ook laat groeien. Maar voor nu is het helemaal goed. 

Ik ben wel eens benieuwd naar jouw ideale kapsel. Liefst lang, kort of net tussenin? En natuurlijke kleuren of lekker opvallend?

Reacties

 1. Oh wat super tof zeg dat je dit hebt gedaan! Ik heb altijd lang haar, ooit kort geknipt maar was een drama. Heb dan ook een bos met krullen....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Krullen zijn zo mooi, dan zou ik het ook niet kort laten knippen.

   Maar mijn haar is echt zo steil en volumeloos, zeker toen het zo lang was. Dus nu zit het gelijk veel beter.
   Dit is wel het kortste sedert tijden (basisschool ofzo). De laatste jaren had ik het schouderlang, voordat ik het dus langer liet worden om te doneren. En voor het schouderlang heb ik het nog tot op mijn broeksband gehand. Jammer dat toen ik het dan heb laten knippen, ik nog niet van het doneren afwist want toen is er ook heel veel afgegaan.

   Verwijderen
 2. Wat een mooie start van 2020! Dit gaat mij never nooit lukken, want ik krijg mijn haar - helaas - met moeite tot net over mijn schouders, daarna breekt het af. Toch denk ik dat echt lang haar ook niet bij me past. Qua kleuren ben ik ook niet zo uitgesproken. Ik wil vooral niet te vaak naar de kapper moeten om het bij te laten werken. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Schouderlengte is ook een heel mooie en vrouwelijke lengte vind ik, zonder dat je de 'last' van echt lang haar hebt. Wel jammer dat het door het breken komt en niet door je eigen keuze, die lengte.

   Verwijderen
 3. Wauw, dat is echt een heel stuk korter zeg. Stoer van je. Maar ik vind je nieuwe kapsel erg leuk! Goed gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een lob haircut is ook altijd nog een idee, staat net wat pittiger.. en wat goed dat je dit hebt gedaan zeg! Zelf ben ik toen ook van echt lang naar een lob gegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk is dit kapsel vooral ontstaan doordat ik zeker wilde zijn dat er genoeg lengte afkwam. Maar intussen is het alweer een stukje langer en heb ik ook weer meer mogelijkheden voor een andere snit. Maar naar de kapper gaan zal er nog even niet inzitten hier, met de maatregelen tegen corona. Dus tegen dat ik weer kan gaan, is het vast nog wat langer.

   Verwijderen
 5. Zo mooi dat je dit hebt gedaan! En het korte staat je ook goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Ilona :) Het was ook een beetje omdat er in de familie ook al vrouwen te maken hebben gehad met borstkanker dat ik het persé wilde doen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Day Zero Project '21 #9 - 61. Grote schoonmaak doen in de hobbykamer en het er gezelliger maken

Day Zero Project '21 #6 - 94. Een nieuwe serie ontdekken: Broadchurch!

Day Zero Project '21 #14 - Februari update