Day Zero Project '21 #6 - 94. Een nieuwe serie ontdekken: Broadchurch!

De afgelopen weken heb ik het noodgedwongen wat rustig aan gedaan. De antibioticakuur voor de behandeling van ontstekingen op mijn rug, was eigenlijk erger dan de kwaal. Veel energie was er niet en dan is tv kijken iets dat dankbare en vooral makkelijke ontspanning biedt.

De serie 'Broadchurch' lag te wachten en dit was het ideale moment om ermee te beginnen. 

Het was lang geleden dat een serie me nog zo in de ban had. Niet makkelijk om proberen uit te leggen waarom zonder daarbij al te veel te verklappen.

Wikipedia omschrijft het als een detectiveserie / misdaaddrama maar het omvat eigenlijk nog zoveel meer dan dat. De reeks is gemaakt tussen 2013 en 2017. Geen idee onder welke steen ik toen zat want ik heb er in die periode blijkbaar helemaal niets over gehoord.

De hoofdrolspelers zijn twee politiemensen: inspecteur Alec Hardy (David Tennant) en rechercheur Ellie Miller (Olivia Colman). Vooral Ellie vind ik erg genietbaar (en ook grappig). De zogenaamde 'chemie' tussen beide is goed en geloofwaardig.

Maar zeker ook de andere personages zijn boeiend en intrigerend, waardoor het niet moeilijk is om met hen mee te leven en je echt in het verhaal gesleept wordt. 

Ook de mooie setting (de zee, het strand en indrukwekkende kliffen) speelt een hoofdrol en de serie straalt onmiskenbaar een bijzondere sfeer uit.

Het eerste seizoen draait rond de moord op de elfjarige Danny.
Verschillende verdachten passeren de revue en je leert zo beetje bij beetje de achtergrond van de mensen kennen, en uiteindelijk ook de dader natuurlijk.
Persoonlijk vind ik dit seizoen het beste. Hier had ik meest connectie met de personages.

Het tweede seizoen draait enerzijds rond het proces van de moordenaar van Danny en gaat anderzijds verder in op het onderzoek naar een oude zaak van DI Hardy. 

Het derde seizoen gaat over een verkrachtingszaak.
Ten opzichte van de vorige seizoenen zijn er best veel nieuwe personages waarvoor ik het lastig vond om veel sympathie op te brengen. Op een bepaald moment had ik het gevoel dat de dominee nog de enige normale man was ginder. Maar behalve dat zit het nog steeds heel goed in elkaar.

Op een kleine twee weken (met bewust af en toe een rustpauze) hebben we alle afleveringen gekeken (drie seizoenen met elk acht afleveringen). Nu is het even 'afkicken' maar ik denk niet dat het lang zal duren eer ik nog een keer opnieuw kijk. 

Kijken of niet?

Als je ook van 'mooie' Britse series houdt, met personages met diepgang, beklijvende landschappen en een interessant verhaal, dan raad ik Broadchurch echt aan.
Wanneer flitsende (Hollywood)actie meer jouw ding is, zal je er misschien niet zo veel plezier aan beleven. 

Wat is jouw favoriete serie?

Reacties

 1. Leuk dat je zo geniet van deze serie! Ik heb hem te koop staan (nooit gekeken en doorgekregen...)
  Mijn favoriet? Op 1 uiteraard Criminal Minds.. <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En nooit nieuwsgierig geworden ernaar?
   Criminal Minds zou me ook nog aanspreken denk ik, maar geen idee of ze het ergens uitzenden momenteel. Aangezien we geen Netflix oid hebben...

   Verwijderen
  2. Een tijdje geleden was het op tv... Ik heb zelf bijna alle boxen ;-) En geloof dat het wel op Disney+ staat...

   Nee op een 1 of andere manier niet. Heb S1 nieuw nog in de verpakking. Eventueel interesse in voor alleen de verzendkosten? :-)

   Verwijderen
  3. Ik zal het eens in de gaten moeten houden.

   Had ik het op voorhand geweten dat je 'm te koop had wel, maar ik heb een poos terug een box met alle drie de seizoenen gekocht. Dus helaas. Anders had ik het graag gekocht.

   Verwijderen
 2. Fijn dat je er zo van hebt genoten! Deze serie lijkt ook echt iets voor mij, want ik kijk heel graag naar misdaad / thrillerseries. Ik heb net naar The Girl From Oslo gekeken en nu ben ik bezig aan Behind Her Eyes. Ik ben ook helemaal into Netflix, aangezien ik door mijn gezondheidsproblemen (en corona) weinig anders kan doen 's avonds. Maar eerlijk gezegd vind ik dat ook niet zo erg want ik vind het echt leuk. Geurkaars aan, dekentje erbij en Netflixen maar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je de kans krijgt, een keer uitproberen dan maar :)
   Weet niet of hij op Netflix staat, dat hebben we namelijk niet, veel te gevaarlijk om niets anders meer te doen dan alleen series te kijken ;)
   Jouw genoemde series ken ik nog niet, een keertje opzoeken. Dank je wel voor de tips.
   Vervelend dat je zo'n gezondheidsproblemen hebt. Ook wel herkenbaar dat er 's avonds weinig fut nog is voor veel anders dus ik lig ook vaak onder mijn dekentje tv te kijken (hier ook energiegebrek door wat gezondheidsissues).

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Day Zero Project '21 #9 - 61. Grote schoonmaak doen in de hobbykamer en het er gezelliger maken

Day Zero Project '21 #14 - Februari update