Day Zero Project '21 #34 - Juli update

Onvoorstelbaar maar er is alweer een maand voorbij! Hoe de tijd zo voorbijraast, niet te geloven en vooral soms niet te volgen.

Ik heb best veel (voor mijn doen) in de keuken gestaan. Ook met lezen en luisteren heb ik heel wat genietmomenten doorgebracht. Altijd goed toch?

Hier zijn we dus weer met een overzichtje van wat ik afgelopen tijd uitgespookt heb op vlak van mijn Day Zero Project.


Doel 5: Cursus 'Korte verhalen schrijven' afwerken

Door alle vertragingsperikelen was mijn motivatie ver te zoeken. Uiteindelijk heb ik op de laatste dag van de maand nog een les ingestuurd. Les 7 was dat, dus komen we op 7/48.


Doel 9: Drie gluten- en melkvrije desserts maken

Nog eentje erbij. Een heel simpele hoor, namelijk de chocoladetaart van Pascale uit het boek 'Nog eenvoudiger'. Hiermee is de stand 2/3.Doel 10: Een recept maken uit ieder kookboek dat ik heb

Ook hier twee erbij. Ik maakte 'courgettes gevuld met lamsgehakt' uit Puur Pascale 2 en uit 'Nog eenvoudiger', eveneens van Pascale aten we 'salade met eend'.
We proberen de laatste tijd een beetje gezonder te eten en daar passen dit soort recepten wel bij. Zeker omdat ze relatief eenvoudig zijn en je niet een massa moeilijk vindbare ingrediënten nodig hebt.
5/30


Doel 16: Mijn oksels ipl'en

Ja hoor, nog steeds bezig. Maar nog steeds niet echt het verhoopte resultaat.
Intussen doe ik mijn benen ook. Ook daar nog wachten op heel veel verschil.


Doel 24: Alle verzorgingsproducten opgebruiken vooraleer nieuwe te kopen

Dit doel is een beetje in het water aan het vallen voel ik. Er komt meer in dan dat er opgebruikt wordt. 
Ik kocht bij de Bodyshop toner en lotion van de Seaweedlijn nadat de reinigingsgel me wel beviel. En omdat ik me eigenlijk meer tegen de schadelijke invloed van de zon moet beschermen, koos ik voor de versie met SPF.


Echter kreeg ik na het eerste gebruik van de lotion enorm rode, gloeiende wangen. Lag het daaraan of aan de noten die ik gegeten had? Geen idee maar durf beide nu even niet meer te proberen. Dus op zoek naar een alternatief. 
Van deze Roséliane had ik al op voorschrift van de dermatologe de 'gewone' versie waar ik best oké mee ben, dus dan was de stap naar de versie met SPF niet zo groot. En oef, hier geen rode wangen na gebruik. 


Nog binnen gekomen is deze shampoo. Getwijfeld maar omdat de Pantène volume shampoo die ik nu gebruik (afwisselend met andere) al goed geminderd is, en omdat het een terugbetaalactie was, dan toch maar overstag gegaan.


Ook schafte ik in de Action twee voetmaskers aan. Die moet ik nog eens testen dus (wanneer die drie gigantische ellendige muggenbeten weg zijn).


Wel opgebruikt is deze frambozenscrub. Het beste is, ik heb nog zo'n pot want vind hem fijn in gebruik en lekker van geur.

Eén keer gebruikt maar voor mij geen succes, is deze scrub van Rituals.


Sterke geuren verdraag ik niet meer tegenwoordig, en dat heeft deze echt wel. Niet dat het slecht ruikt, verre van, maar het is voor mij gewoon té. Ook het olieachtige laagje dat hij achterlaat na gebruik, is voor mij een nadeel. Na de ontstekingen door de massageolie van de kinesist ben ik extra voorzichtig bij het gebruik van olie. 
Gelukkig heb ik er iemand van de weggeefgroep blij mee kunnen maken. 


Doel 33: Confituur maken met drie soorten fruit uit de tuin

Rode bessengelei en rabarberconfituur zijn alvast de eerste twee die ik verwerkt heb.De derde wordt wellicht frambozenconfituur want de struiken zijn serieus in actie geschoten zodanig dat we niet meer kunnen volgen met 'gewoon' opeten. (2/3)


Doel 81: Drie wandelingen maken in de buurt

De eerste hiervan kan eindelijk afgevinkt worden. 
Bekentenis: intussen wonen we 11 jaar hier in Sint-Niklaas en we hadden nog nooit de stadswandeling gedaan. Uiteraard kenden we de meeste van de gebouwen en monumenten wel 'van zien in het passeren' maar nu namen we er bewust tijd voor en kregen we ook nog wat achtergrond. Hier kan je een kaartje vinden (dat je ook gratis kan afhalen in de toeristische dienst). De wandeling is zo'n 5 km lang. Ideaal voor beginners zoals ik.
En ja, we vonden het meer dan de moeite waard. 
(1/3)


Doel 89: Vijftig boeken uit de bib lenen en lezen

Ik las ook weer een aantal boeken uit de bib.Dit brengt de stand 14/50.


Doel 90: Mijn cd collectie van Bruce Springsteen aanvullen

Ook hier nog eentje erbij. Dit keer niet tweedehands maar uit Boekenvoordeel, aan een best schappelijke prijs. 


Ik ben nu in het bezit van 20 van de 50 cd's van The Boss. Dus ik heb wel nog heel wat verzamelwerk.
(En o ja, heel erg uit mijn comfortzone - maar als fan moet je hem toch een keer echt aan het werk gezien hebben - ik heb tickets kunnen bemachtigen voor het concert op TW Classic volgend jaar.)


Doel 92: Vijftig films kijken die ik nog niet eerder zag

Op een avond dat er niets anders het kijken waard was, hebben we via de digibox 'The secrets of Dumbledore' bekeken. Ik had er eigenlijk net iets meer van verwacht moet ik bekennen, meer secrets vooral ;-). Maar goed, het was fijne ontspanning, dat zeker wel.
16/50 


Kortom:
Weer heel wat doelen waaraan ik 'gewerkt' heb, dus ook juli was een best goede maand.


Hoe is het jou afgelopen maand vergaan?

Reacties

 1. Zo, je bent goed bezig geweest in juli! Ik had nog niet gelezen dat je IPL doet voor je oksels en benen. Ik ben daar best benieuwd naar of zoiets wel écht werkt en hoe lang het dan duurt voor je effect hebt. Jammer dat de scrub van Rituals tegenviel. Ik kan het me wel voorstellen dat je de geur te sterk vindt. Ik vind de textuur van die scrubs best heftig, zeker als je niet gewend bent om vaak te scrubben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op zich zie ik wel verminder met de IPL, zeker bij mijn benen die ik eerder al gedaan had met mijn vorige toestel. Maar nu begon dat wat terug te komen.
   Bij mijn oksels had ik er meer van verwacht. Het is minder en groeit trager terug maar er zit nog maar weinig evolutie meer op precies. Maar nu moet ik wel zeggen dat ik denk dat ik wat meer haar heb dan gemiddeld (denk ik dus want dat is nu ook weer zoiets waar je het weinig over hebt natuurlijk).

   Ik ben tegenwoordig zo gevoelig aan geuren, kan er ook echt letterlijk misselijk van worden als iets té sterk ruikt. Wel jammer want zo zijn veel productjes en parfums niet meer voor mij.
   De structuur ging nog wel gelukkig. Heb nu nog de laatste pot van The Body Shop en dan weer eens op zoek naar een nieuwe.
   Als de structuur voor jou te heftig is, misschien een een schrub voor het gezicht dan beter? Die zijn meestal niet zo grof hé.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Day Zero Project '21 #9 - 61. Grote schoonmaak doen in de hobbykamer en het er gezelliger maken

Day Zero Project '21 #6 - 94. Een nieuwe serie ontdekken: Broadchurch!

Day Zero Project '21 #14 - Februari update