Day Zero Project '21 #38 - 56. Een grote kamerplanten-verpotshow houden in het voorjaar

Een huis zonder planten is voor mij misschien wel een beetje als een huis zonder ziel. Ik zou het niet meer kunnen missen, dat groen. 

Het is begonnen met een paar planten die we indertijd mee verhuisd hebben vanuit de flat in Antwerpen. Een aantal daarvan hebben we nog steeds.
Er zijn er vooral heel veel bijgekomen de afgelopen twee jaar, tijdens de coronapandemie. Ze brachten me tot rust en ik vond er in zekere zin wat troost in. 

Momenteel zijn de plekken waar geen planten staan, serieus in de minderheid. Vaak zijn het dan plaatsen waar ik het wel geprobeerd heb, maar het geen succes was (de badkamer) of te donker is (de toiletten). En oké, in de waskamer zijn er ook geen want daar zouden ze vooral in de weg staan.

Dit voorjaar ben ik begonnen om degene die het nodig hadden, van een grotere pot te voorzien. De laatste heb ik afgelopen week eindelijk verpot. Het is dus een beetje uitgelopen, maar goed, de plant zal er evengoed blij mee zijn denk ik. (Sommige van de eerste verpotte zou ik eigenlijk intussen alweer een grotere kunnen geven maar die zullen toch echt nog even moeten wachten tot volgend voorjaar.) 

Ik ga niet alle planten overlopen, daarvoor zijn het er echt te veel. Maar een paar hoekjes hier en daar en een paar 'speciallekes'. 

Dit is de grootste die beneden staat (boven op kantoor bij mijn man staat er een nog grotere), een klassieker, deze Ficus benjamina.

Hij stond eerst in de zone tussen de woonkamer en de eetplaats, maar één kant kreeg te weinig licht en daardoor werd hij langs die kant helemaal kaal. Dat is al een beetje beter intussen maar ik hoop dat hij toch nog wat voller weer wordt.

De oudste zijn misschien wel de twee cactusjes rechts.


Deze heb ik van een van mijn zussen gekregen toen ik 26 werd. En aangezien we intussen 18 jaar verder zijn... (en ja, ze hebben oogjes en oren ofzoiets, ze waren 'verkleed' als paashaasjes)
Al die tijd hebben ze in dezelfde potjes (shame on me!) gestaan tot vorige week dus. Eerst had ik eindelijk binnenpotjes van 8 cm gevonden en dan vorige week eindelijk ook sierpotjes van die maat. Dus ik kon aan de slag. 

De mafste is nog zo eentje die 'verkleed' is: de kerstman dit keer. Maar ik denk dat hij dringend eens de dokter moet bezoeken voor zijn grote 'buil'... 


Een van de komende dagen toch maar eens proberen of ik zonder beschadigen zijn attributen kan welhalen. 

Nog een paar willekeurige hoekjes...

Links en rechts van de televisie.


Ook in de inkom staan er planten.

(maar hier kunnen er voor mijn part nog wel wat meer komen).

In de eetplaats staan vooral cactussen en vetplantjes omdat het op die vensterbank heel erg warm kan worden en die er best tegen bestand zijn.

Op de achtergrond in de schaduw op de foto kan je nog een Ficus elastica herkennen. Deze staat op de vroegere plaats van de eerst genoemde Ficus benjamina. Deze soort zou met minder licht kunnen.

Helaas lukt het me niet om een duidelijke foto te nemen van de vensterbank in de woonkamer, ik krijg er alleen silhouetten op en geen herkenbare planten. Daar staan de meeste van de orchideeën die ik heb. 

Nu moet ik vooral nog een goede verzorg- en watergeef-routine vinden.

Heb jij ook (veel) groen in huis?

Reacties

 1. Ha heerlijk zoveel groen! Wij hebben het huis ook vol staan. En toevallig ook vandaag alle plantjes weer blij gemaakt met wat nieuwe grond en voeding.
  We zijn net verhuisd en hebben nu het woonkamerraam op het Noorden, ideaal dus voor de meeste planten. De hele vensterbank staat dan ook vol :D
  Mij geeft het ook veel rust, dus ik herken het wel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat het herkenbaar is voor jou, Luus, lekker veel groen :)
   Wat heerlijk om na de verhuis weer alles te kunnen reorganiseren. En een raam op het noorden is inderdaad super voor de plantjes: wel licht maar niet de verbrandende zon.
   Kan me voorstellen dat die vensterbank snel vol geraakt is :)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Day Zero Project '21 #9 - 61. Grote schoonmaak doen in de hobbykamer en het er gezelliger maken

Day Zero Project '21 #6 - 94. Een nieuwe serie ontdekken: Broadchurch!

Day Zero Project '21 #14 - Februari update