Day Zero Project #27 - 68. Een kaart maken met (oude) lang niet meer gebruikte techniek

Kaarten maken komt er tegenwoordig sowieso al niet erg vaak van maar wanneer ik dan aan de slag ga, grijp ik meestal terug naar twee technieken: borduren in combinatie met 3d en stempelkaarten. 

Toen ik pas startte met het maken van kaartjes, experimenteerde ik met heel veel verschillende dingen: 3d (de klassieker natuurlijk!), embossen, verschillende soorten van ponsen,...  Maar dat alles is dus wat in de vergeethoek geraakt. Best ook zonde van al het materiaal dat ongebruikt in de kast blijft liggen.
Dus ook hier (net als met mijn plantenrekje) vond ik dat ik de keuze moest maken: ofwel wegdoen, ofwel gebruiken. Die tweede optie vind ik de leukste dus dat gaan we dan ook maar proberen. 

Borduren met kralen was ook lange tijd een favoriete manier om kaarten te versieren.
Ik heb er dan ook in de loop van de jaren heel wat boekjes erover verzameld maar nu lagen ze dus al een tijd werkloos in de kast. 

De patroontjes zijn (meestal) wel oké, alleen spreken de gemaakte voorbeeldkaartjes me niet steeds erg aan. Plaatjes die niet zo mijn smaak zijn, of erg druk, of sombere kleurcombinaties. Ik denk dat het mede daardoor is dat de boekjes in de vergetelheid geraakt zijn.
Maar eigenlijk zit net daar de uitdaging en het leuke: proberen om er mijn eigen draai aan te geven, en kaartjes te maken met wat ik leuke plaatjes en kleuren vind. 

Dus met die insteek ben ik aan de slag gegaan. In de Action ben ik ondanks mijn (eigen opgelegde) knipvellen-koopverbod bezweken voor een aantal blokken met té schattige plaatjes. Dus daar wilde ik gelijk wel iets mee doen.
Plaatje gekozen, patroontje gezocht dat erbij kan. Kraaltjes uitzoeken en kleurtjes combineren. En gelijk wat improviseren want ik heb niet alle soorten kralen die in het patroon beschreven zijn. 

Uiteindelijk levert het dit resultaat op:

Ik vond het wel leuk om eens 'los te gaan' met al die vrolijke kleurtjes. Hopelijk wordt de ontvanger er net zo goed gezind van als ik door het maken werd :). 

O ja, dit was dus het kaartje in het boekje met datzelfde kralenpatroontje als ik nu gebruikt heb:

Qua plaatje en kleuren vind ik dit dan nog een van de leukere kaartjes die in het boekje te vinden zijn.
Maar echt 'hedendaags' is het niet van stijl allemaal. Afin, 't is natuurlijk nu aan mij om er mijn creativiteit op los te laten en er wel leuke kaartjes mee te gaan maken. Ik heb in ieder geval het voornemen om wat kralen-kerstkaartjes te maken, dat lijkt me wel haalbaar. 

Vind jij het ook leuker om je eigen toets aan de dingen te geven dan blindelings namaken van het voorbeeld?

Reacties

 1. Leuk! Weer lekker bezig dus. Ik ben weer terug bezig met het maken van speenkoorden en wagenspanners. Zo leuk! <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Saskia!
   Klinkt ook heel erg leuk, die speenkoorden en wagenspanners. Ga je ze dan ook eens showen op jouw blog?

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Day Zero Project #30 - 83. Het boek ‘De wereld van De Wachter’ lezen

Day Zero Project #28 - 60. Vijf foto's nemen van de Echinacea's